Z czego żyją Cyganie??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ahmed799
    RS
    • 2009
    • 6871
    • Ford

Z cyganami (może nie wszystkimi) jest tak chodź Ci powróżę, daj mi swój dowód a powiem Tobie gdzie mieszkasz, daj mi klucze od swojego mieszkania a po powrocie zastanie Cię wielka niespodzianka :P

филип
    Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• likoss
      Elegance
      • 2010
      • 753
      • Superb II combi (3T5)

a moze porozmawiajmy przy o kazji o postrzeganiu innych nacji tzn "czy jestem rasista?"

[ Dodano: Sro 31 Lip, 13 21:26 ]
      ja od kad wyjechałem z Polski stalem sie rasista dla czego ?
      bo nie lubie gdy inni wpier...sie ze swoimi pogladami w moje zycie i chociaż sa tak jak i ja gośćmi rozpychają sie lokciami i narzucają swoje tym co juz dawno tu zyli a przy tym ciagna z danego kraju ile sie da i jednoczesnie narzekaja jak to zle sa traktowani. Sorry ale w takim wypadku jestem rasista
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
      http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• Waśka
        Rider
        • 2013
        • 552
        • Mitshibishi

to nie jest rasizm. czemu mamy nie mówić o patologiach tylko dlatego, że ci ludzie są mniejszością etniczną, kulturową itp albo że mają ciemną skórę? bo to niepoprawnie politycznie? a weźcież... :twisted:
        głośno i otwarcie mówimy o Polakach - nierobach, pijakach, oszustach, w Polsce i za granicą. a gdy rozmowa schodzi na Cyganów, żydów, murzynów to już jest be? rasizm? to jest klasyczny paradoks mniejszości: kiedy żyd źle mówi o goju, m ado tego prawo. ale kiedy goj źle mówi o żydzie, to juz jest wstrętny antysemityzm! wstyd!
        ten murzyn co Polki świadomie zarażał HIVem (swoją drogą - co za głupie cipy były) na pytanie o prezerwatywę czy test na HIV reagował tak: ty podła rasistko! podejrzewasz mnie tylko dlatego, że jestem czarny!
        Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Waśka
          swoją drogą - co za głupie cipy były[/i]
          :lol:
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Bartek.K
            Rider
            • 2012
            • 396

Wiecie ze cyganie maja przeważnie 3 nazwiska :diabelski_usmiech Zieliński ,Paczkowski i jeszcze jakies :szeroki_usmiech A zawód to artysta :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
            Nie ma rzeczy niemożliwych,są tylko trudne do wykonania.

Komentarz

• kazik4x4
              RS
              • 2008
              • 2728

Zamieszczone przez aniol
              kazik4x4, Nie mierz wszystkich jedną miarą.Mam w rodzinię dużo ;cyganów; i każdy się trudni legalną pracą.A mam i też polaków którzy niestety grają w bambuko że tak powiem.Jak cyganie nie wtrącają sie w twoje życie to się nie mieszaj w ich.Dobra rada'
              Ty, aniol a o co Ci chodzi z tym mierzeniem jedną miarą?
              Jak na razie to ja nic negatywnego o Romach nie powiedziałem - zapytałem po prostu z czego żyją. Potem w następnym poście chyba dosyć jasno wyraziłem się o solidności Cyganów w pewnych kwestiach.
              A piramida ma rację z tymi kutasami co na drodze stoją i machają łapami, że niby paliwa zabrakło i wciskają tombak za 800pln. Takich skurw... to tylko gołymi rękami dusić, bo porządnym Romom (np.takim jak w twojej rodzinie) psują opinię.
              A to że masz w rodzinie Romów i Polaków to mnie tak dosyć średnio obchodzi.

[ Dodano: Czw 01 Sie, 13 06:40 ]
              Zamieszczone przez Waśka
              kiedy żyd źle mówi o goju, m ado tego prawo. ale kiedy goj źle mówi o żydzie, to juz jest wstrętny antysemityzm! wstyd!
              ![/i]
              Kiedy młody Amerykanin pobije Araba który chodzi z nim do jednej szkoły to jest wybryk chuligański, a kiedy będzie na odwrót to już jest akt terroru

[ Dodano: Czw 01 Sie, 13 08:48 ]
              Zamieszczone przez Bartek.K
              Wiecie ze cyganie maja przeważnie 3 nazwiska :diabelski_usmiech Zieliński ,Paczkowski i jeszcze jakies :szeroki_usmiech A zawód to artysta :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
              Zieliński, Głowacki, Kwiatkowski - trzy najpopularniejsze nazwiska cygańskie.

Komentarz

• aniol
                RS
                • 2012
                • 5228
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kazik4x4, Sorry może trochę zle się wyraziłem.W każdym stadzie znajdzie się czarna owca która namiesza na konto ogółu.
                http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Alonzo_
                  RS
                  • 2009
                  • 2460
                  • Hyundai

Zamieszczone przez mrfazi
                  Zamieszczone przez Alonzo_
                  Sorry ale dla mnie ta nacja to pasożytnicze robactwo, taka zaraza, banda roszczeniowych darmozjadów.
                  ... o czym mogą świadczyć takie i inne wypowiedzi .... domyślcie się sami - jeśli tylko potraficie,zanim zaczniecie opluwać innego człowieka spójrzcie w lustro.

"banda roszczeniowych darmozjadów. " -- wybacz, ale obywatele naszego kraju są nie lepsi! "Ferdynandów Kiepskich" jest cała masa!
                  Z Cyganami to jak w innymi nacjami. Są Ci co mają swoją godność i ciężko pracują na utrzymanie rodziny a z pomocy korzystają w ostateczności. Ale Ci nie rzucają sie w oczy i jest o nich cicho. A Ci co m.in. zaczepiają na ulicach (o tych mówię) to - powtórzę :
                  Banda roszczeniowych darmozjadów, często złodziei, oszustów. Tacy są Cyganie których ja widzę.
                  Takie samo zdanie mam o naszych rodakach którzy za najniższą nie pójdą robić bo mimo, ze są zdrowi i silni "ich godność " im na to nie pozwala. Tylko okupują mopsy, punkty wydawania żywności itp. Oni sa zarazą, rakiem drążącym każdy kapitalistyczny kraj. Bo taki nawet jak dostanie ofertę pracy to nie pójdzie bo przecież nie będzie się "frajer" zrywał na 6 do roboty i zapierdzielał skoro wystarczy podrzeć ryja w opiece, postraszyć "telewizją" i mu się wszystko należy.
                  Ale to efekt zbyt opiekuńczego państwa. Przecież wszystkie te roszczeniowe nieroby to "prawnicy" że nie pogadasz z nimi. Doskonale wiedzą co im sie należy. Znam takich wielu i podobnie ich nie szanuję jak tych zaczepiających Cyganów.
                  Są nacje co jakąś tam godność mają wpisaną w "geny" . Nie widziałem żebrającego i zaczepiającego Żyda czy Chińczyka/Wietnamczyka - tym podobnych. Nawet ruskiego.
                  Sam nie wiem co gorsze. Polak darmozjad czy Cygan (wpisać każdą inna nację można tu) darmozjad. Jedno i drugie (jeśli zdrowe i silne ) to odpad społeczeństwa, pasożyt i wrzód.
                  I tak jak kolega wyżej napisał. U nas sie takim daje za ic byle tylko zostali u nas a nie jechali tam gdzie planowali np do Niemiec.
                  Bez owijania. Każdy kraj powinien mieć prawo zapakować takiego na koszt podatnika i wywozić "do domu" podobnie z żebrającymi/będącymi na zasiłkach Polakami na zachodzie jaki i całą obcą hołotą u nas.

mfrazi....pewnie ideałem nie jestem. Ale uczciwie pracuję, np przez parę lat zapieprzałem na kierą ciężarówki wiele nocy nie przesypiając (tylko po to żeby sie nie rejestrować w pośredniaku jako bezrobotny i nie brać jałmużny) , siedziałem na etatach. Teraz mam swój tzw "smol biznes" w którym każdy kolejny dzień to walka o transakcje/żebranie o własne pieniądze które klienci z opóźnieniami regulują itp. Wszystko po to aby mojej rodzinie i mi nie brakowało. Codziennie ryzykuję, czasami nie śpię po nocach, płacę podatki po to żeby taka zaraza to przeżerała? Właśnie dlatego mam (mamy) prawo głośno o tym mówić bo m.in też "z mojego/naszego" na nich idzie. A ja sobie tego nie życzę.
                  I kolego odpuść sobie te "wycieczki/wywody" bo ja codziennie patrzę w lustro i nie mam z tym kłopotu bo moje dzieciaki są ubrane, mają co jeść i gdzie mieszkać, nikomu nic nie ukradłem i nikomu krzywdy nie zrobiłem. Oprócz lustra codziennie patrzę też np za okno auta na ulice i mnie qrwica strzela ze ja/wielu z nas ciężko pracujemy a część zdrowszych i silniejszych/młodszych od nas "jedzie całe życie na darmowym" nic nie robiąc tylko krzycząc że mu sie należy.
                  Uczciwego cygana uszanuję, pasożytów zaczepiających i np wykorzystujących dzieci (żebry) traktuję jak zarazę i uważam ze powinno się ich pozbyć z tego kraju. Bo dzieciak w zimnie wyciąga rękę albo zaczepia przechodniów po to aby tatuś z mamuśką mieszkali w fajnej chacie, jeździ niezłą bryką , doili państwo na czym sie da, nie dając nic od siebie tylko biorąc. Starczy tego syfu.

Komentarz

• dato
                    L&K
                    • 2012
                    • 1431

Alonzo, wyluzuj. Po tym jak się teraz wywnętrzniłeś widać kontekst wcześniejszej wypowiedzi, a bez tego był to ciut przesadzony skrót myślowy

Komentarz

• Waśka
                      Rider
                      • 2013
                      • 552
                      • Mitshibishi

Zamieszczone przez kazik4x4
                      [ Dodano: Czw 01 Sie, 13 06:40 ]
                      Zamieszczone przez Waśka
                      kiedy żyd źle mówi o goju, m ado tego prawo. ale kiedy goj źle mówi o żydzie, to juz jest wstrętny antysemityzm! wstyd!
                      ![/i]
                      Kiedy młody Amerykanin pobije Araba który chodzi z nim do jednej szkoły to jest wybryk chuligański, a kiedy będzie na odwrót to już jest akt terroru
                      nieprawda, to grube przerysowanie lansowane przez media masowe. moja mama jest nauczycielką w szkole do której chodzą dzieci uciekinierów z Czeczenii, jest też społecznym kuratorem ich rodzin. bójki i zaczepki są nimi niezależnie od tego, kto je inicjuje i są dla nich ostatecznie jednakowe konsekwencje.

ja się na uczelni napatrzyłem jak np murzyni powoływali się na tzw różnice kulturowe żeby bez żenady wykorzystywać czyjąś tolerancję i obawę przed posądzeniem o rasizm. to mnie wyleczyło z poprawności takiej czy siakiej. dokładnie tak samo robi np w UK wielu imigrantów z naszej części Europy. i jak Angole mają święte prawo kląć na Polaków czy Egipcjan którzy zawodowo kiwają m.in. tamtejszy system opieki społecznej, tak i my mamy prawo nazywać oszustami Cyganów którzy żyją z wyłudzania, czy to z opieki społecznej czy to od ludzi na ulicy.
                      Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• Alonzo_
                        RS
                        • 2009
                        • 2460
                        • Hyundai

Zamieszczone przez dato
                        Alonzo, wyluzuj. Po tym jak się teraz wywnętrzniłeś widać kontekst wcześniejszej wypowiedzi, a bez tego był to ciut przesadzony skrót myślowy
                        Jestem wyluzowany. Po prostu jestem szczery i tyle.
                        Co nie znaczy ze każdy musi podobnie uważać :wink:

Komentarz

• oolsztyniak
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6647
                          • Superb II combi (3T5)
                          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Bo ja nigdy nie widziałem pracującego Cygana...
                          Widziałem pod Gubałówką Cygana handlującego hot-dogami i to minie bardzo zaskoczyło, że oni jednak coś robią
                          Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                          Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• kazik4x4
                            RS
                            • 2008
                            • 2728

Zamieszczone przez oolsztyniak
                            Bo ja nigdy nie widziałem pracującego Cygana...
                            Widziałem pod Gubałówką Cygana handlującego hot-dogami i to minie bardzo zaskoczyło, że oni jednak coś robią
                            ale beka))
                            No własnie ten cygan spod Gubałówki mnie natchnął na napisanie tego postu, ale zapomniałem dodać w nim, że pierwszy raz w życiu widziałem cygana legalnie kupczącego hot-dogami, a wcześniej nigdy nie widziałem

Komentarz

• oolsztyniak
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6647
                              • Superb II combi (3T5)
                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Nie bez kozery mówi się, że
                              - Jak nazywa się cygan na rowerze?
                              - Złodziej

Ogólnie temat uważam za totalnie bez sensu, bo więcej jest Polaków nierobów niż cyganów.
                              Oni chociaż trzymają się razem czego nie można powiedzieć o naszych rodakach.
                              Wczoraj na którymś z portali było napisane o żebrzących rodakach, że nie chodzą do pracy bo da radę zarobić niekiedy 5 stówek dziennie.
                              A niektórzy z nich mają pracę na pełen etat a po robocie na żebry.

Co kraj to obyczaj i większa bieda, tyle że oni swojego kraju nie mają.

Był program o rumunach jeżdżących po świecie na sezonowe żebranie a z wyciągniętej kasy budują w Rumunii pałace - no i po co to pracować?
                              Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                              Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• BADYL
                                RS
                                • 2011
                                • 2396
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

czytając powyższy temat przypomniała mnie się jedna sytuacja...nie dotyczyła bezpośrednio cyganów, ale wg mnie troszkę nawiązuje do tematu mianowicie...:

Stuacja miała miejsce gdy byłem "fajnym, młodym, zadziornym" chłopakiem - czasuy L.O. No wracając z kumplami "z budy" idąc poboczem jezdni dokladnie pod wiaduktem jechało auto (jakiś sedan-srebrny) szczegółów nie pamiętam...obce blachy, mocno opalone ręce wywalone na drzwi i gdy ten samochód mijał się z nami wtedy głośno skomentowałem: "jebane Rumuny" ops: :P auto dało po heblach cofnęło się i gość ze środka łamanym polskim "nie Rumuny tylko Bułgarzy-nie obrażajcie Bułgara, że jest Rumunem" Zrobiło mnie się trochę głupio spuściłem głowę, a tamci pojechali :wink:

...pewnie coś tam przekłamałem, ale tak to sobie dzisiaj przypominam :roll:
                                nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• kazik4x4
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2728

Zamieszczone przez oolsztyniak
                                  Ogólnie temat uważam za totalnie bez sensu, bo więcej jest Polaków nierobów niż cyganów.
                                  Oni chociaż trzymają się razem czego nie można powiedzieć o naszych rodakach.
                                  Ja nie pytałem czy Cygan to "skąd mają pieniądze"

[ Dodano: Czw 01 Sie, 13 12:50 ]
                                  Zamieszczone przez aniol
                                  .Mam w rodzinię dużo ;cyganów;
                                  A umiesz policzyć do 10 po cygańsku??

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

BADYL, :lol:

Tak samo jak byś do Słowaka powiedział że jest Czechem

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kazik4x4
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2728

Zamieszczone przez piramida
                                      BADYL, :lol:

Tak samo jak byś do Słowaka powiedział że jest Czechem
                                      temat jak widać zatacza krąg, ok. 10% populacji Słowaków to Cyganie :shock:
                                      Dwumetrowy mur oddzielił zamieszkałe przez Romów osiedle Lunik IX od słowackiego osiedla Zachód w drugim co do wielkości mieście Słowacji, Koszycach. To 14 mur, który pogłębił segregację romskiej mniejszości w tym kraju.

Komentarz

• aniol
                                        RS
                                        • 2012
                                        • 5228
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kazik4x4, Umiem policzyć do 10 po cygańsku.A ty jak zawsze "wszystkie rozumy twoje"Jak masz pisać głupoty to lepiej odpuść sobie.
                                        Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

Panowie, nie ma się co napinać, generalnie temat o dupie marynie i proponuję zamknąć temat co by nie powstały kolejne nie potrzebne zgrzyty :wink:

Komentarz

• aniol
                                            RS
                                            • 2012
                                            • 5228
                                            • Octavia I combi (1U5)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

piramida, Dobrze piszesz,nie ma co się wadzić.Każdy żyję na swój sposób,a jak to jego sprawa
                                            Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• shok
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 2070
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

A ja jestem przeciwny zamykaniu takich wątków. Bo dlaczego nie rozmawiać o patologiach. Jak na polskich portalach wspomni się o cyganach lub żydach to zaraz chcą tematy wszyscy zamykać bo nie przystaję,dyskryminacja,antysemityzm itd. Ale jak na zagranicznych portalach jadą na polaków to tematy się kończą jak wszyscy się wyżyją.

Ja nigdy dosłownie nigdy nie widziałem cygana pracującego i gdybym zobaczył jak Kazik też byłbym zdziwiony. Kiedyś trudnili się sprzedażą dywanów po osiedlach. Skąd je mieli nie mam pojęcia ale pamiętam ,że sprzedali ojcu dywan do pokoju i mieli tylko podejść do samochodu po drugi mniejszy. Niestety skasowali za dwa ale drugiego nie przynieśli :wink:
                                              Co do tych na A4 to ja nawet kiedyś zatrzymałem się by pomóc ale zanim znalazłem pieniądze gość postanowił mi wcisnąć dwa "złote" sygnety z czego jeden miał znaczek nike co mnie rozbawiło i dopiero zajarzyłem ,że to jacyś naciągacze.
                                              Zamieszczone przez Waśka
                                              ja się na uczelni napatrzyłem jak np murzyni powoływali się na tzw różnice kulturowe żeby bez żenady wykorzystywać czyjąś tolerancję i obawę przed posądzeniem o rasizm. to mnie wyleczyło z poprawności takiej czy siakiej. dokładnie tak samo robi np w UK wielu imigrantów z naszej części Europy. i jak Angole mają święte prawo kląć na Polaków czy Egipcjan którzy zawodowo kiwają m.in. tamtejszy system opieki społecznej, tak i my mamy prawo nazywać oszustami Cyganów którzy żyją z wyłudzania, czy to z opieki społecznej czy to od ludzi na ulicy.
                                              świetnie napisane ale tak to właśnie wygląda.

Komentarz

• aniol
                                                RS
                                                • 2012
                                                • 5228
                                                • Octavia I combi (1U5)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

shok, Jeśteś zaślepiony tym co komuna wbijała nam do głowy przez masę lat.Nie zapomnij co było pisane na temat polaków co robili w Niemczech za komuny.Nie zapomnij co gadamy o Ruskich na bazarze :?: O Wietnamczykach :?: Można tu pisać do woli.
                                                Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

shok, patologie to my mamy ale w sejmie i wszystkich urzedach, funduszach, sądownictwie itd :!: Tam dopiero jest patologia, nie musimy wieszać psów na innych nacjach, patrzmy lepiej na siebie bo to co się dzieje u nas w kraju w tym momencie to jakaś masakra, czasami zastanawiam się co ja tutaj robię. :wink:

Tak więc proponuję zająć się poważnymi problemami a nie cyganami czy ruskimi, taki cygan w starej bemce szukający frajera na A4 jest niczym w porównaniu np do takiego ITD czy straży miejskiej łupiącej nas w imię prawa :!: To jest skurwysyństwo a nie rusek czy wietnamczyk na bazarze :evil:

Komentarz

• aniol
                                                    RS
                                                    • 2012
                                                    • 5228
                                                    • Octavia I combi (1U5)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

piramida, Tu się z tobą zgodzę :idea: Mówiąc krótko patrzmy każdy na siebie, a rasizm zostawmy w :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                                                    Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

Pracuję...